Postita tai tuo asbestinäyte lähimpään vastaanottopisteeseesi

Haluamme palvella asiakkaitamme mahdollisimman sujuvasti ja helposti. Analysoimme laboratorioissamme niin kotitalousten kuin yritysten asbestinäytteet. Postita asbestinäyte suoraan meille tai tuo näytteesi Helsinkiä lähimpään vastaanottopisteeseen Vantaalle tai Espooseen – me analysoimme näytteen turvallisesti ja nopeasti.

Asbestikartoitus ennen purku- tai saneeraustöiden aloittamista

Asbestitöihin liittyvä lainsäädäntö uudistui vuoden 2016 alussa. Uuden lainsäädännön mukaan kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa tulee tehdä asbestikartoitus ennen kuin purku- tai saneeraustyöt voidaan aloittaa. Autamme asbestinäytteen analysoimisessa sbestikartoituksen yhteydessä.

Asbesti on hengenvaarallista. Ethän siis koskaan yritä purkaa asbestia itse oman ja muiden turvallisuuden vuoksi, vaan ota yhteyttä aina alan ammattilaiseen. Me AsLab Oy:ssa huolehdimme niin kotitalouksien kuin yritysten asbestinäytteiden analyysin, jonka pohjalta rakennussuunnitelmaa voidaan lähteä toteuttamaan turvallisesti.

Anna ammattilaisten hoitaa asbestin purku ja analyysit

Asbesti kerääntyy keuhkoihin ja aiheuttaa siten vaarallisia, parantumattomia hengityselinsairauksia. Sairaudet voivat puhjeta vasta pitkäaikaisen altistumisen myötä ja jopa kymmeniä vuosia altistumisen jälkeen. Vain luvan saaneet aluehallintoviranomaisen rekisterissä olevat ammattilaiset saavat käsitellä asbestia.

Asbestille altistutaan erityisesti erilaisten purkutöiden yhteydessä, sillä asbestipitoisia materiaaleja esiintyy esimerkiksi rakennusten julkisivuissa, sisätilojen pintamateriaaleissa ja mahdollisesti myös rakenteiden sisällä. Yleisimpiä rakennusmateriaaleja, jotka voivat sisältää asbestia ovat mm. vesi- ja lämpöputkien putkieristeet, rakennuslevyt ja väliseinät, laattojen kiinnitys- ja saumauslaastit, muovimatot, kattomateriaalit sekä tietyt maalit, kipsit ja liimat.

Vastaanottopisteitä myös pääkaupunkiseudulla

Voit toimittaa laboratorioidemme lisäksi näytteet myös vastaanottopisteisiimme. Pääkaupunkiseudulla Espoon ja Vantaan vastaanottopisteet sijaitsevat lähimpänä silloin, kun asbestinäytteen ottopaikka on Helsinki. Näytteet käsitellään mahdollisimman nopeasti, ja pyrimme ilmoittamaan analyysin tulokset 1-3 päivän kuluessa näytteen postittamisesta tai jättämisestä.

Lue ohje näytteenotosta ennen postitusta, ja ota yhteyttä jos kyseessä on suurempi näyte-erä. Laadukkaan ja ripeän analyysin avulla säästät aikaa ja kustannuksia sekä tietysti minimoit olemassaolevat riskit.

AsLab

Palvelemme kotitalouksia ja ammattilaisia koko Suomen alueella

KotitaloudetAmmattilaiset
Tiukat tekniset standardit täyttävät laboratoriotutkimukset
Luotettava ja vastuullinen toimija
Ammattilaisten tekemät asbestianalyysit nopeasti

Ota yhteyttä