Asbestinäytteiden analyysit ammattitaidolla

Analysoimme viimeisimmän teknologian ja tietotaidon avulla niin kotitalousten kuin yritysten asbestinäytteet. Otamme vastaan näytteet niin vastaanottopisteisiimme kuin Asbesti- ja kuitulaboratorioihimme.

Jyväskylää lähin vastaanottopiste sijaitsee Mikkelissä. Voit myös postittaa paikkakunnalta Jyväskylä asbestinäytteen suoraan laboratorioomme, me analysoimme näytteen turvallisesti ja nopeasti, vankalla asiantuntemuksella.

Asbestianalyysi kotitalouksille

Asbesti on yleisnimitys tietyille kuitumaisille silikaattimineraaleille, joita löytyy Suomen maaperästä. Asbestipitoisia rakennusmateriaaleja on käytetty Suomessa jo 1920-luvulta lähtien, eniten 1960- ja 1970-luvuilla. Myös ennen 1920-lukua rakennetuissa taloissa voi olla asbestivaara, sillä asbestipitoisia materiaaleja on käyttää sen jälkeen tehtyjen remonttien yhteydessä.

Asbesti on hengenvaarallista ja aiheuttaa keuhkoihin päästessään parantumattomia hengityselinsairauksia. Vain luvan saaneet aluehallintoviranomaisen rekisterissä olevat ammattilaiset saavat käsitellä asbestia. Asbestille altistutaan erityisesti erilaisten purkutöiden yhteydessä, sillä asbestipitoisia materiaaleja esiintyy esimerkiksi rakennusten julkisivuissa, sisätilojen pintamateriaaleissa ja mahdollisesti myös rakenteiden sisällä. Ethän siis koskaan yritä purkaa asbestia itse oman ja muiden turvallisuuden vuoksi, vaan ota yhteyttä aina alan ammattilaiseen.

Teemme analyyseja kotitalouksille näytteiden pohjalta, ja voit ottaa näytteen myös itse noudattamalla näytteenotto-ohjeitamme huolellisesti.

Analyysi asbestikartoituksen yhteydessä ammattilaisille

Asbestitöihin liittyvä lainsäädäntö on uudistunut vuonna 2016. Kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa, niin kerrostaloissa ja omakotitaloissa, tulee tehdä asbestikartoitus ennen purku- tai saneeraustöiden aloittamista. Laboratoriomme auttavat asbestinäytteiden analysoimisessa. Asbestikartoituksessa on paikallistettava purettavassa kohteessa oleva asbesti, selvitettävä asbestin määrä ja laatu sekä selvitettävä rakenteissa olevan asbestin ja sitä sisältävien materiaalien pölyävyys niitä käsiteltäessä ja purettaessa.

Tiedämme, miten tärkeä on saada analyysi nopeasti remontin etenemiseksi. Siksi tarjoamme sopimusasiakkaillemme analyysit jopa saman päivän aikana näytteen saamisesta

Postita näyte laboratorioon helposti

Voit toimittaa näytteet postitse Asbesti- ja kuitulaboratorioihimme analyysia varten. Käsittelemme näytteet nopeasti ja luotettavasti. Lue ohje näytteenotosta ennen postitusta!

Ota yhteyttä, kun olet epävarma näytteenotosta tai kyseessä on suurempi näyte-erä! Autamme mielellämme.

AsLab

Palvelemme kotitalouksia ja ammattilaisia koko Suomen alueella

KotitaloudetAmmattilaiset
Tiukat tekniset standardit täyttävät laboratoriotutkimukset
Luotettava ja vastuullinen toimija
Ammattilaisten tekemät asbestianalyysit nopeasti

Ota yhteyttä