Asbestianalyysi - helppo ja luotettava

Teemme asbestianalyysit huippulaboratorioissamme myös kotitalouksille. Näytteen ottaminen itse on helppoa ja turvallista, kun perehdyt ensin näytteenotto-ohjeeseen.

Luotettava ja nopea asbestianalyysi kotitalouksille

Asbesti sairastuttaa vuosittain noin tuhat suomalaista, ja asbestille on altistunut jo noin 200 000 henkilöä Suomessa. Lainsäädännön mukaan ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa tulee tehdä asbestikartoitus ennen purku- tai saneeraustöiden aloittamista turvallisuuden varmistamiseksi.

Yksinkertaisissa tilanteissa voit ottaa näytteen itsenäisesti jatkotutkimuksia varten. Tuo tai postita näyte suoraan Asbesti- ja kuitulaboratorioomme tai vaihtoehtoisesti vie näyte lähimpään vastaanottopisteeseesi. Analysoimme lähetetyt näytteet mahdollisimman nopeasti ja joustavasti tarpeesi huomioiden. Käytössämme on alan huipputeknologia sekä huippuammattilaiset.

Jätä asbestipurkutyöt ammattilaisille

Asbesti on hengenvaarallista hengitysilmaan päässeenä. Kaikki asbestilajit voivat aiheuttaa parantumattomia hengityselinsairauksia, jotka voivat puhjeta vasta kymmenien vuosien päästä. Asbestipölyltä ei pysty suojautumaan kotikonstein, sillä pöly läpäisee tavalliset hengityssuojaimet. Remontteja on turvallista tehdä vain, jos pintoja ei rikota eikä pöly pääse silloin hengityselimiin.

Asbestille voi edelleenkin altistua 1920-1994 valmistuneissa tai remontoiduissa taloissa. Asbestia voi löytyä niin omakotitaloista kuin kerrostaloistakin. Vain ennen 1920-lukua rakennetuissa taloissa ei ole asbestivaaraa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tällaisissakin kohteissa on asbestia voitu lisätä rakenteisiin remonttien yhteydessä. Ethän koskaan yritä purkaa asbestia itse oman ja muiden turvallisuuden vuoksi, vaan ota yhteyttä aina alan ammattilaiseen.

Jos laboratorioanalyysissa selviää, että remontoitavassa tilassa on asbestia, vain asbestipurkuluvalliset saavat purkaa asbestin. Voit tarvittaessa tarkastaa asbestipurkutyöluvan omaavat yritykset aluehallintoviraston rekisteristä.

Palveluita tarpeesi mukaisesti

Otamme vastaan niin materiaali-, pöly- ja ilmanäytteet. Toistaiseksi emme tarjoa muiden haitta-aineiden analyyseja laboratorioissamme, mutta hoidamme tarvittavat tutkimukset alihankintana. Kun haluat vaivatonta ja luotettavaa palvelua, ota yhteyttä ja kysy lisää!

Aslab

Palvelemme kotitalouksia ja ammattilaisia koko Suomen alueella

Ammattilaiset
Tiukat tekniset standardit täyttävät laboratoriotutkimukset
Luotettava Kumppani
Ammattilaisten tekemät asbestianalyysit nopeasti

Ota yhteyttä