Tuo asbestinäyte Mikkelin vastaanottopisteeseen

Analysoimme niin kotitalousten kuin yritysten asbestinäytteet nopeasti.

AsLabilla hoidamme asbestikartoitukseen kuuluvan näytteiden analysoimisen huippulaboratorioissamme. Voit tuoda asbestinäyteen tutkittavaksi suoraan Mikkelissä sijaitsevaan vastaanottopisteeseen.

Anna ammattilaisen hoitaa asbestipurku

Asbesti on hengenvaarallista, sillä se kerääntyy keuhkoihin ja aiheuttaa hengitettynä vaarallisia, parantumattomia hengityselinsairauksia. Asbestille altistutaan mm. erilaisten purkutöiden yhteydessä, sillä asbestipitoisia materiaaleja esiintyy esimerkiksi rakennusten julkisivuissa, sisätilojen pintamateriaaleissa ja mahdollisesti myös rakenteiden sisällä.

Asbesti sairastuttaa vuosittain noin tuhat suomalaista ja asbestille on altistunut noin 200 000 henkilöä Suomessa. Omatoimiremontti voi kuulostaa hyvältä idealta, mutta asbestikartoittajan tulee tehdä kartoitus ennen mahdollista remonttia tai purkutyötä turvallisen remontin varmistamiseksi. Asbestipölyltä ei pysty suojautumaan kotikonstein, sillä pöly läpäisee tavalliset hengityssuojaimet. Remontteja on turvallista tehdä, jos pintoja ei rikota eikä pöly pääse silloin hengityselimiin

Asbestianalyysit niin kotitalouksille kuin ammattilaisille

Asbestitöihin liittyvä lainsäädäntö uudistui vuoden 2016 alussa, ja uuden lainsäädännön mukaan kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa on tehtävä asbestikartoitus ennen purku- tai saneeraustöiden aloittamista. Kartoituksen yhteydessä analysoimme näytteet laboratoriossamme vankalla osaamisella.

Asbestipurkutyötä saavat tehdä vain asbestipurkutyöluvan omaavat pätevät henkilöt tai yritykset. Työluvan omaavat yritykset voi tarkistaa aluehallintoviraston rekisteristä. Ethän koskaan yritä purkaa asbestia itse oman ja muiden turvallisuuden vuoksi, vaan ota yhteyttä aina alan ammattilaiseen, joka hoitaa kartoituksen sekä purun. Voit kuitenkin ottaa asbestinäytteen itse turvallisesti ohjeistuksemme mukaisesti silloin, kun haluat tulokset nopeasti.

Analyysit nopeasti ja ammattitaidolla

Voit tuoda asbestinäytteen paikkakunnalla Mikkeli viemällä näytteen suoraan Mikkelin vastaanottopisteen henkilökunnalle tai jättämällä sen erikseen tarkoitettuun postilaatikkoon. Näytteet käsitellään mahdollisimman nopeasti, ja pyrimme ilmoittamaan analyysin tuloksen 1-3 päivän kuluessa näytteen postittamisesta tai jättämisestä. Tulosten lisäksi saat analyysista erillisen raportin.

Luethan huolella ohjeen näytteenotosta ennen postitusta! Ota yhteyttä, jos epäröit tai kyseessä on isompi näyte-erä.

AsLab

Palvelemme kotitalouksia ja ammattilaisia koko Suomen alueella

KotitaloudetAmmattilaiset
Tiukat tekniset standardit täyttävät laboratoriotutkimukset
Luotettava ja vastuullinen toimija
Ammattilaisten tekemät asbestianalyysit nopeasti

Ota yhteyttä