Asbestinäytteiden analyysi kotitalouksille ja yrityksille

Haluamme palvella asiakkaitamme, niin kotitalouksia kuin yrityksiä, toimittamalla tarvittavat analyysit mahdollisimman nopeasti.

Analysoimme näytteet huippulaboratorioissamme viimeisimmän teknologian ja osaavan henkilökuntamme avulla. Postita asbestinäyte suoraan laboratorioomme tai tuo näytteesi meille lähimpään vastaanottopisteeseen. Ennen näytteenottoa, lue näytteenotto-ohjeemme.

Laboratorio-analyysi asbestikartoituksessa

Asbesti on hengenvaarallista. Asbesti kerääntyy keuhkoihin ja voi pahimmillaan aiheuttaa vaarallisia, parantumattomia hengityselinsairauksia. Yleensä sairaudet puhkeavat vasta kymmenien vuosien jälkeen altistumisesta. Asbesti sairastuttaa vuosittain noin tuhat suomalaista ja asbestille on altistunut jo noin 200 000 henkilöä Suomessa. Vaikka omatoiminen remontti kuulostaisi hyvältä idealta, asbestikartoittajan tulee tehdä kartoitus ennen mahdollista remonttia tai purkutyötä turvallisuuden varmistamiseksi. Laboratorioidemme avulla teemme analyysin asbestinäytteestä remontin aloittamiseksi.

Asbestille altistutaan erityisesti erilaisten purkutöiden yhteydessä, sillä asbestipitoisia materiaaleja esiintyy esimerkiksi rakennusten julkisivuissa, sisätilojen pintamateriaaleissa ja rakenteiden sisällä. Asbestille voi edelleenkin altistua 1920-1994 valmistuneissa tai remontoiduissa taloissa. Kannattaa myös huomioida, että ennen 1920-luvulla valmistuneissa kohteissa on voitu lisätä asbestia rakenteisiin remonttien yhteydessä.

Asbestikartoitus ja purkutyöt lainsäädännön mukaisesti

Lainsäädännön mukaisesti kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa tulee tehdä asbestikartoitus ennen kuin purku- tai saneeraustöiden aloittamista. Luotettavan asbestianalyysin avulla tarkennat sisäilmatutkimuksia ja muita kartoituksia selvittämällä haitallisten aineiden pitoisuudet sekä tuet selvitysten luotettavuutta. Analyysi auttaa myös tulevassa korjaussuunnittelussa auttaen toimenpidepäätösten varmistamisessa ja aikatauluttamisessa. Vain luvan saaneet aluehallintoviranomaisen rekisterissä olevat ammattilaiset saavat käsitellä asbestia.

Ethän siis koskaan yritä purkaa asbestia itse oman ja muiden turvallisuuden vuoksi, vaan ota yhteyttä aina alan ammattilaiseen.

Postita näyte laboratorioon analysoitavaksi

Voit ottaa asbestinäytteen itse. Paikkakunnalta Oulu voit toimittaa näytteet helposti postitse Asbesti- ja kuitulaboratorioomme. Pyrimme aina mahdollisimman nopeaan analyysiin.

AsLab

Palvelemme kotitalouksia ja ammattilaisia koko Suomen alueella

KotitaloudetAmmattilaiset
Tiukat tekniset standardit täyttävät laboratoriotutkimukset
Luotettava ja vastuullinen toimija
Ammattilaisten tekemät asbestianalyysit nopeasti

Ota yhteyttä