Asbesti- ja kuituanalyysi nopeasti ja luotettavasti

Hoidamme näytteiden analysoimisen laboratorioissamme viimeisimmän teknologian avulla sekä vankalla ammattitaidolla. Postita asbestinäyte suoraan laboratorioomme tai tuo näytteesi meille lähimpään vastaanottopisteeseesi. Analysoimme niin materiaali-, pöly- ja ilmanäytteet sekä alihankinnan kautta mm. mm. PAH, kreosootti, lyijy, raskasmetalli, PCBO näytteiden analyysit.

 

Asbestista eroon turvallisesti

Asbesti kerääntyy keuhkoihin ja aiheuttaa vaarallisia, parantumattomia hengityselinsairauksia. Asbestia on käytetty rakennusmateriaalina niin omakotitaloissa kuin kerrostaloissakin. Asbestille on mahdollista altistua varsinkin erilaisten purkutöiden yhteydessä. Jo keuhkoihin kerääntynyttä pölyä ei saa poistettua, siksi se on erityisen vaarallista.

Asbestipitoisia materiaaleja esiintyy esimerkiksi rakennusten julkisivuissa, sisätilojen pintamateriaaleissa ja mahdollisesti myös rakenteiden sisällä. Vain luvan saaneet aluehallintoviranomaisen rekisterissä olevat ammattilaiset saavat käsitellä asbestia. Luota siis asbestin purkuun liittyvissä asioissa aina ammattilaiseen.

Asbestikartoitus ennen purku- tai saneeraustöitä

Asbestitöihin liittyvä lainsäädäntö uudistui vuonna 2016 ja sen mukaisesti kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa tulee tehdä ennen purku- tai saneeraustöiden aloittamista asbestikartoitus. Laboratoriomme auttavat purkutöiden yhteydessä asbestinäytteen analysoimisessa, jotta remontti voi jatkua turvallisesti.

Voit ottaa näytteen ohjeistuksemme mukaisesti. Lue huolella ohje näytteenotosta ennen näytteen ottamista. Ota yhteyttä suuremmissa näyte-erissä – anna meidän hoitaa analyysit remontin loppuun saattamiseksi.

Aslab

Palvelemme kotitalouksia ja ammattilaisia koko Suomen alueella

KotitaloudetAmmattilaiset
Tiukat tekniset standardit täyttävät laboratoriotutkimukset
Luotettava ja vastuullinen toimija
Ammattilaisten tekemät asbestianalyysit nopeasti

Ota yhteyttä